Συναντώντας..την ιδιωτική κατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας μας, Δαλκαφούκη Οίκος, όπως έχουμε αναφέρει είναι κατάλληλα για αποκαταστάσεις παλιών κτιρίων και παραδοσιακών συνόλων , αναστηλώσεις και επαναχρήσεις νεότερων μνημείων. Παρόλα αυτά μπορούν να έχουν και μία άψογη εφαρμογή σε οποιαδήποτε κατοικία όπως θα δούμε και παρακάτω στην ανακαίνιση που έγινε σε σπίτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για κάθε χώρο χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά προϊόντα κατάλληλα για εσωτερική χρήση τα οποία αναδεικνύουν τον εκάστοτε χώρο.

Σε πρώτη φάση για τη κρεβατοκάμαρα χρησιμοποιήθηκε από την εταιρεία Calce del Brenta το Vivasan Pittura στην απόχρωση Primula 5236. Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο αφιέρωμα στα προϊόντα της Calce del Brenta το Vivasan Pittura είναι ένας φυσικός χρωματισμός τοίχου από σβησμένο ασβέστη που χρησιμοποιείται για βαφή εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών. Ως ασβεστόχρωμα προσφέρει μεγάλη διαπνοή και έχει ειδική μυκητοκτόνο δράση. Η επιλογή της ζεστής ώχρας για τη κρεβατοκάμαρα έγινε καθώς προσδίδει μία αίσθηση ζεστασιάς που είναι κατάλληλη για έναν χώρο ο οποίος χρησιμοποιείται για ξεκούραση και χαλάρωση.

Αντιθέτως για το χρωματισμό του γραφείου χρησιμοποιήθηκε η σειρά Green Vocation. Τα προϊόντα που την απαρτίζουν χαρακτηρίζονται από χαμηλή περιεκτικότητα σε πτητικές οργανικές ενώσεις, είναι άοσμα κατά τη διάρκεια και μετά την εφαρμογή τους και δε περιέχουν διαλύτες. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε η σειρά EVOC FH07 που μας χαρίζει ένα βαθύ μπλε χρώμα με ματ αποτέλεσμα. Η επιλογή της συγκεκριμένης απόχρωσης έγινε για να δοθεί βάθος αλλά και αρμονία στο χώρο της εργασίας όπου απαιτείται να έχει κάποιος τη μέγιστη συγκέντρωση. Προσφέρει εξαιρετική κάλυψη, είναι ανθεκτικό στο χρόνο και έχει πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τέλος, για το χωλ όπου είναι ο χώρος καλωσορίσματος ενός επισκέπτη επιλέχθηκε το Desideri Minerale στην απόχρωση DM42. Είναι μία ματ διακοσμητική τεχνοτροπία με ιριδίζουσα όψη και κοκκομετρικά αδρανή. Το Desideri Minerale είναι μία τεχνοτροπία της σειράς Sfide d’ Arte η οποία  προσφέρει μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και φινρισμάτων  και καλύπτουν κάθε χώρο αναβαθμίζοντας τον. Ακριβώς επειδή είναι ο πρώτος χώρος που συναντά κάποιος όταν εισέρχεται σε ένα σπίτι έχει επιλεχθεί μία χακί απόχρωση η οποία προσδίδει ζεστασιά.