Διαβάζοντας..για το 2ο Διεθνές Συνέδριο TMM-CH

Στις 13-15 Δεκεμβρίου του 2021, θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή, το 2ο Διεθνές Συνέδριο TMM-CH με θέμα: «Διεπιστημονική Πολυφασματική Μοντελοποίηση και Συνεργασία για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης είτε από κοντά στο Ίδρυμα Ευγενίδη στην Αθήνα είτε online. Η οργάνωση του συνεδρίου θα ακολουθήσει όλους τους κυβερνητικούς περιορισμούς κατά του Covid-19. Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση θα είναι διαθέσιμη για τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες.

Τη διοργάνωση του συνεδρίου έχει αναλάβει η διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου «Προστασία των Μνημείων», η οποία αποτελείται από τη Καθηγήτρια Α. Μοροπούλου, τον Καθηγητή Μ. Κορρέ, το Καθηγητή Α. Γεωργόπουλο, τον Καθηγητή Χ. Σπυράκο και τον Επίκουρο Καθηγητή Χ. Μουζάκη (επιστημονικά υπεύθυνοι για την αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ,), και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, σε συνεργασία με διεθνείς και ελληνικές Αρχές.

Το αντικείμενο του 2ου Διεθνές Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στην έρευνα και την καινοτομία, που ταυτίζεται με τις νέες τάσεις για την οικοδόμηση μιας διεπιστημονικής προσέγγισης για τη διατήρηση και την ολιστική ψηφιακή τεκμηρίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η εταιρεία μας, Δαλκαφούκη Οίκος, θα είναι χορηγός στο Συνέδριο, αλλά θα συμμετάσχει και με φυσική παρουσία καθώς η κα Μαρία Δαλκαφούκη θα μιλήσει στο Panel Discussion 8 με θέμα: «Bridging Heritage Stakeholders, Science and Industry». Τέλος και ο κ. Γιώργος Μικρού θα μιλήσει για το Mind the Map και το πως η προσβασιμότητα συναντά τον πολιτισμό.

*Με πληροφορίες από: https://www.tmm-ch.com/

Ευχές για το 2022! Διαβάζοντας τα νέα μας
Διαβάζοντας.. για τη HOTEL SHOW 2021 Διαβάζοντας τα νέα μας