Μαθαίνοντας.. για τις τεχνοτροπίες της Sfide d’ Arte

ΕΦΑΡΜΟΓΗ RICORDI MATERIA

Τον Αύγουστο του 2018 με μεγάλη χαρά, σας παρουσιάσαμε τα νέα μας γραφεία. Σε προηγούμενο άρθρο, (βρείτε το εδώ), μοιραστήκαμε γενικές πληροφορίες για το νέο μας χώρο και για τα υλικά που εφαρμόστηκαν κατά την ανακαίνιση του, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη γκάμα των προϊόντων μας (οικολογικά υλικά, δομικές τεχνοτροπίες, ειδικές βαφές κ.ά.).

Στη συνέχεια, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε αναλυτικότερα τα υλικά που επιλέξαμε δημιουργήσαμε για εσάς μία σειρά άρθρων, που το καθένα αφορά συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν εφαρμοστεί ή θα εφαρμοστούν στα γραφεία του Δαλκαφούκη Οίκος!

Στο προηγούμενο αφιέρωμα, παρουσιάσαμε τα προϊόντα της Calce del Brenta (δείτε εδώ), σε παλιότερο άρθρο τον έγχρωμο σοβά Fassacouche ένα υλικό που παρουσιάζει ποικίλες δυνατότητες αρχιτεκτονικών εφαρμογών (δείτε εδώ), ενώ σας έχουμε παρουσιάσει ακόμη και το φελλό, ένα υλικό που λόγω των φυσικών ιδιοτήτων του θεωρείται ένα μοναδικό οικοδομικό υλικό (δείτε εδώ). Τα προϊόντα της Calce del Brenta είναι εφαρμοσμένα σε δείγματα στο χώρο παρουσίασης των υλικών μας και η εφαρμογή τους θα γίνει σύντομα στο κτίριο του training center, σε εσωτερικές και εξωτερικές τοιχοποιίες, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία των κεντρικών γραφείων μας. Στο σχεδιασμό των γραφείων μας, το Fassacouche έχει χρησιμοποιηθεί ως επίχρισμα σε εξωτερική τοιχοποιία αλλά και ως διακοσμητικό κεντρικό στοιχείο στο γραφείο συνεδριάσεων, ενώ επιλέξαμε διακοσμητικά πάνελ φελλού για ηχομόνωση και αισθητική αναβάθμιση στο χώρο παρουσιάσεων.

Σε αυτό το αφιέρωμα θα βρείτε πληροφορίες για τις βαφές – τεχνοτροπίες της σειράς Sfide d’ Arte από την Ιταλική εταιρεία Fassa Bortolo, εκ των οποίων πολλές έχουν χρησιμοποιηθεί στα γραφεία μας.

Μπαίνοντας στο χώρο των γραφείων μας, κάποιος πρώτα συναντά το χώρο της reception. Εκεί, και θέλοντας να δώσουμε έμφαση στη πρώτη συνάντηση, έχουμε εφαρμόσει στο κεντρικό τοίχο, το Ricordi Marmo (δείτε εδώ), ένα διακοσμητικό φινίρισμα, κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους, το οποίο επιτρέπει τη δημιουργία λείων και ματ επιφανειών με κομψά εφέ σκιάς. Είναι ένα ορυκτό φινίρισμα, διαθέτει πλήθος αποχρώσεων, από αποχρώσεις του γκρι – μαύρο έως πιο ουδέτερους τόνους. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η υψηλή διαπνοή γεγονός που το καθιστά κατάλληλο επίσης για τη διακόσμηση ιστορικών και αρχιτεκτονικά σημαντικών κτιρίων.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ RICORDI MARMO

Το Desideri Cristallo (δείτε εδώ), είναι επίσης μια τεχνοτροπία που χρησιμοποιήθηκε στο χώρο υποδοχής μας, σε ένα μικρό τοίχο που ορίζει την γκαρνταρόμπα. Σκοπός ήταν να δείξουμε πως δύο τελείως διαφορετικές τεχνοτροπίες και αποχρώσεις μπορούν να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο με επιτυχία και αρμονία. Το Desideri Cristallo, ιδανικό για τη διακόσμηση κλασικών και μοντέρνων εσωτερικών χώρων, είναι ένα αμμώδες φινίρισμα με μεταλλική υφή. Προσδίδει ένα γυαλιστερό φινίρισμα το οποίο αναβαθμίζει την εκάστοτε επιφάνεια. Επιπλέον παρουσιάζει τραχιά και μεταλλική εμφάνιση καθώς και φωτεινή ή σκοτεινή υφή η οποία μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την εφαρμογή και τη γωνία που πέφτει το ανακλώμενο φως στους τοίχους.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ DESIDERI CRISTALLO

Θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα λίγο πιο προσωπικό χώρο, που τον αποκαλούμε χώρο αποφόρτισης, επιλέξαμε το Desideri Luce (δείτε εδώ), μία διακοσμητική βαφή με μαργαριταρένια υφή και ιριδίζουσα όψη, σε ζεστές αποχρώσεις. Η συγκεκριμένη τεχνοτροπία είναι ιδανική για τη δημιουργία χρυσής και ασημένιας μεταλλικής εμφάνισης, φτιάχνοντας έτσι ένα ευχάριστο φωτεινό – σκοτεινό αποτέλεσμα, που εξαρτάται ανάλογα με το πως εφαρμόζεται το υλικό και την αντανάκλαση του φωτός στη τοιχοποιία.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ DESIDERI LUCE

Από τη σειρά της Sfide d’ Arte  επιλέξαμε τέλος τη διακοσμητική τεχνοτροπία Desideri Materia (δείτε εδώ), ιδιαίτερα κατάλληλη για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ανάλογα με το τρόπο και το εργαλείο που θα εφαρμοστεί, επιτρέπει τη δημιουργία πολλαπλών υφών όπως: material effect, compact effect, cement effect, scratch effect και travertine effect. Εμείς επιλέξαμε να το εφαρμόσουμε στο χώρο παρουσιάσεων, με την εμφάνιση ενός «παλαιωμένου σοβά».

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις τεχνοτροπίες χρωματισμών της σειράς, οι οποίες προσφέρουν μία μεγάλη ποικιλία φινιρισμάτων και αποχρώσεων (περίπου 24 διαφορετικές η καθεμία), και καλύπτουν κάθε προτίμηση, αναβαθμίζοντας το χώρο στον οποίο εφαρμόζονται. Ο οικολογικός τους χαρακτήρας σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους συνδέεται άμεσα με τη φιλοσοφία της εταιρείας μας, γι’ αυτό θεωρούμε τις τεχνοτροπίες της Sfide d’ Arte κατάλληλες για χώρους τόσο νέους και μοντέρνους όσο παλαιότερους και παραδοσιακούς. Η σειρά της Sfide d’ Arte παράγεται από τον Ιταλικό Οίκο Fassa Bortolo, της οποίας η Δαλκαφούκης Οίκος είναι η επίσημη εταιρεία διανομής στην Ελλάδα και μετρά χρόνια άριστης συνεργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μαθαίνοντας.. για το MicroArt! Μαθαίνοντας τεχνικές και λύσεις
Μαθαίνοντας.. για τα προϊόντα της Calce del Brenta Μαθαίνοντας τεχνικές και λύσεις