Μαθαίνοντας.. για το MicroArt!

Τον Αύγουστο του 2018 με μεγάλη χαρά, σας παρουσιάσαμε τα νέα μας γραφεία. Σε προηγούμενο άρθρο, (βρείτε το εδώ), μοιραστήκαμε γενικές πληροφορίες για το νέο μας χώρο και για τα υλικά που εφαρμόστηκαν κατά την ανακαίνιση του, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη γκάμα των προϊόντων μας (οικολογικά υλικά, δομικές τεχνοτροπίες, ειδικές βαφές κ.ά.).

Στη συνέχεια, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε αναλυτικότερα τα υλικά που επιλέξαμε δημιουργήσαμε για εσάς μία σειρά άρθρων, που το καθένα αφορά συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν εφαρμοστεί ή θα εφαρμοστούν στα γραφεία του Δαλκαφούκη Οίκος!

Στο προηγούμενο αφιέρωμα, παρουσιάσαμε τις τεχνοτροπίες Sfide d’ Arte (δείτε εδώ), σε παλιότερο άρθρο για τα ασβεστοχρώματα Calce del Brenta (δείτε εδώ), ενώ ακόμη έχουμε μιλήσει για τον έγχρωμο σοβά Fassacouche (δείτε εδώ), και το φελλό, ένα υλικό που λόγω των φυσικών ιδιοτήτων του θεωρείται ένα μοναδικό οικοδομικό υλικό (δείτε εδώ). Οι τεχνοτροπίες Sfide d’ Arte, κατάλληλες για εσωτερικούς χώρους,  έχουν κοσμήσει ποικίλους χώρους των γραφείων μας (χώρος υποδοχής  κ.ά.), ενώ τα προϊόντα της Calce del Brenta είναι εφαρμοσμένα σε δείγματα στο χώρο παρουσίασης των υλικών μας και η εφαρμογή τους θα γίνει σύντομα στο κτίριο του training center, σε εσωτερικές και εξωτερικές τοιχοποιίες, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία των κεντρικών γραφείων μας. το Fassacouche, ένα υλικό που παρουσιάζει ποικίλες δυνατότητες αρχιτεκτονικών εφαρμογών, έχει χρησιμοποιηθεί ως επίχρισμα σε εξωτερική τοιχοποιία αλλά και ως διακοσμητικό κεντρικό στοιχείο στο γραφείο συνεδριάσεων, ενώ επιλέξαμε διακοσμητικά πάνελ φελλού για ηχομόνωση και αισθητική αναβάθμιση στο χώρο παρουσιάσεων.

Σ’ αυτό το αφιέρωμα θα βρείτε πληροφορίες για το πατητό τσιμεντοκονίαμα 4 στρώσεων MicroArt!

Το πατητό τσιμεντοκονίαμα MicroArt είναι ένα σύστημα μικρό τσιμεντοειδούς επίστρωσης υψηλής αντοχής (δείτε το προϊόν εδώ), το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφόρων τύπων υποστρώματα, εξασφαλίζοντας ένα πολυτελές τελικό αποτέλεσμα, που προσαρμόζεται τόσο στη σύγχρονη όσο και στη παραδοσιακή αρχιτεκτονική αισθητική.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του συστήματος MicroArt είναι:

  • Υψηλής ποιότητας φινίρισμα, αντοχή με μειωμένο πάχος, μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Δυνατότητα εφαρμογής σε τοίχους και δάπεδα, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.
  • Ιδανική επίστρωση για εφαρμογή σε μπάνια και κουζίνες.
  • Κατάλληλο για ανακαίνιση (δυνατότητα εφαρμογής σε παλιά υποστρώματα)

Το MicroArt διαθέτετε σε 15 χρωματισμούς, ανάλογα με τη τελική επεξεργασία προσδίδει δύο τελικές υφές (rustic, fine) και επίσης διαθέτει 3 πάτινες μεταλλικής υφής. Η υφή της μεταλλικής πατίνας όπως και οι δύο υφές, rustic και fine, επιτυγχάνονται με διαφορετικό συνδυασμό βερνικιών. Όλοι αυτοί οι συνδυασμοί προσαρμόζονται στα διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ και περιβάλλοντα.

Για την ανακαίνιση των γραφείων μας, χρησιμοποιήσαμε το τσιμεντοκονίαμα MicroArt σε όλους τους διαδρόμους, στους τοίχους του μπάνιου καθώς και στα πατώματα του training center.

Πιο αναλυτικά, στους διαδρόμους των γραφείων μας χρησιμοποιήθηκαν και οι δύο υφές του τσιμεντοκονιάματος, η πιο τραχιά μάλιστα (rustic finish), χρησιμοποιήθηκε για να ορίσει το διάδρομο γύρω από την αίθουσα συνεδριάσεων, ο οποίος οδηγεί επίσης στους διάφορους χώρους εργασίας. Στο σύνολο εφαρμόστηκαν 3 χρωματισμοί.

Στους τοίχους των μπάνιων επιλέξαμε τη λεία υφή με ένα πιο glossy βερνίκι που προσδίδει μία ματ εμφάνιση. Τέλος, η εφαρμογή του MicroArt στο training center είναι η παλαιότερη εφαρμογή του υλικού στους χώρους μας και αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που ο χώρος όπου βρίσκεται το training center, και είναι εφαρμοσμένο το τσιμεντοκονίαμα, βρίσκεται δίπλα στο σημείο φόρτωσης και εκφόρτωσης ελαφρόπετρας, δεν έχει παρατηρηθεί καμία  φθορά.

*Στις φωτογραφίες απεικονίζονται δείγματα MicroArt σε διάφορες αποχρώσεις.

Μαθαίνοντας.. για το Fassil P 313 και το Fassil F 328 Μαθαίνοντας τεχνικές και λύσεις
Μαθαίνοντας.. για τις τεχνοτροπίες της Sfide d' Arte Μαθαίνοντας τεχνικές και λύσεις