Μαθαίνοντας.. για τα προϊόντα της Calce del Brenta

Τον Αύγουστο του 2018 με μεγάλη χαρά, σας παρουσιάσαμε τα νέα μας γραφεία. Σε προηγούμενο άρθρο, (βρείτε το εδώ), μοιραστήκαμε γενικές πληροφορίες για το νέο μας χώρο και για τα υλικά που εφαρμόστηκαν κατά την ανακαίνιση του, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη γκάμα των προϊόντων μας (οικολογικά υλικά, δομικές τεχνοτροπίες, ειδικές βαφές κ.ά.).

Στη συνέχεια, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε αναλυτικότερα τα υλικά που επιλέξαμε δημιουργήσαμε για εσάς μία σειρά άρθρων, που το καθένα αφορά συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν εφαρμοστεί ή θα εφαρμοστούν στα γραφεία του Δαλκαφούκη Οίκος!

Στο προηγούμενο αφιέρωμα, παρουσιάσαμε τον έγχρωμο σοβά Fassacouche ένα υλικό που παρουσιάζει ποικίλες δυνατότητες αρχιτεκτονικών εφαρμογών (δείτε εδώ), ενώ σε παλιότερο άρθρο παρουσιάσαμε το φελλό, ένα υλικό που λόγω των φυσικών ιδιοτήτων του θεωρείται ένα μοναδικό οικοδομικό υλικό (δείτε εδώ). Στο σχεδιασμό των γραφείων μας, το Fassacouche έχει χρησιμοποιηθεί ως επίχρισμα σε εξωτερική τοιχοποιία αλλά και ως διακοσμητικό κεντρικό στοιχείο στο γραφείο συνεδριάσεων, ενώ επιλέξαμε διακοσμητικά πάνελ φελλού για ηχομόνωση και αισθητική αναβάθμιση στο χώρο παρουσιάσεων.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ VIVASTILE INFINE

Στο σημερινό αφιέρωμα θα βρείτε πληροφορίες για τα προϊόντα της Calce del Brenta, τα οποία είναι εφαρμοσμένα σε δείγματα στο χώρο παρουσίασης των υλικών μας και των οποίων η εφαρμογή θα γίνει σύντομα στο κτίριο του training center, σε εσωτερικές και εξωτερικές τοιχοποιίες, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία των κεντρικών γραφείων μας.

Σε αναζήτηση υψηλής ποιότητας ασβεστοχρωμάτων και φινιρισμάτων με βάση τον ασβέστη, καταλήξαμε μετά από επίσκεψη και εκπαίδευση, στα υλικά του Ιταλικού Οίκου Calce Del Brenta. Τεχνοτροπίες με κοκκομετρική διαβάθμιση, χρώματα με εφέ σκιάσεων, δάπεδο υδραυλικής ασβέστου, όλα σε 160 διαφορετικές αποχρώσεις και κατάλληλα για εσωτερικές και εξωτερικές τοιχοποιίες, είναι κάποια από τα προϊόντα που μας ενθουσίασαν. Η φυσική και οικολογική τους προσέγγιση, και η εξαιρετική αισθητική και ποιότητα τους ήταν οι λόγοι που αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε κάποια από τα υλικά του Ιταλικού Οίκου στο ανανεωμένο μας training center.

Στο εξωτερικό του κτιρίου του training center, θα εφαρμοστεί ασβεστοκονίαμα Vivastile Intonachino Grosso, λόγω της υψηλής διαπνοής του και των χαρακτηριστικών του, αποτέλεσε επίσης κατάλληλη επιλογή καθώς επιθυμούσαμε να δώσουμε στη τοιχοποιία μια παραδοσιακή όψη. Το συγκεκριμένο ασβεστοκονίαμα παράγεται σε δυο διαφορετικές κοκκομετρικές διαβαθμίσεις, τις Intonachino Fine (λεπτόκοκκο) και Intonachino Grosso (χονδρόκοκκο). Αποτελείται από λευκή μαρμαρόσκονη, πάστα ασβέστη και φυσικές χρωστικές που το καθιστούν κατάλληλο ως επίχρισμα βασικής στρώσης.

Στη συνέχεια, για τις εσωτερικές επιφάνειες του training center επιλέξαμε το ασβεστόχρωμα Vivasan Pittura. Το Vivasan Pittura είναι ένας φυσικός χρωματισμός τοίχου από σβησμένο ασβέστη που χρησιμοποιείται για βαφή εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών. Εν αντιθέσει με το Intonachino και τα υπόλοιπα ασβεστοκονιάματα, έχει τη μορφή χρώματος, οπότε εφαρμόζεται με βούρτσα ή ρολό. Είναι ιδανικό για ανακαινίσεις ιστορικών κτιρίων καθώς κατασκευάζεται από ορυκτές πρώτες ύλες. Ως ασβεστόχρωμα προσφέρει μεγάλη διαπνοή και ειδική μυκητοκτόνο δράση. Λόγω των ιδιοτήτων του, σε οποιαδήποτε τοιχοποιία και αν εφαρμοστεί δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας και της καθαρότητας.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ VIVASTILE MARMORINO, ΔΕΞΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ MARMORINO ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ME VIVASAN PITTURA

Με διάθεση να εμπλουτίσουμε τα υλικά που έχουμε ήδη εφαρμόσει στα γραφεία μας, αποφασίσαμε να προσθέσουμε το ασβεστοκονίαμα φινιρίσματος Zero4 σε μορφή πάστας, το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με τα φυσικά υλικά, τις ζεστές αποχρώσεις αλλά και τις διάφορες υφές που ήδη υπάρχουν στο χώρο μας. Το Zero4, προσδίδει στη τοιχοποιία ένα βελούδινο αποτέλεσμα, ενισχύοντας το βάθος και τη φωτεινότητα του χρώματος. Σκοπός μας είναι να εφαρμοστεί σε συγκεκριμένα σημεία έτσι ώστε να καθορίζει τους χώρους όπως η reception, ο χώρος συναντήσεων κτλ.  Η εφαρμογή του με σπάτουλα, χάρη στα ειδικά χαρακτηριστικά του, είναι γρήγορη και εύκολη. Το συγκεκριμένο υλικό προδίδει ένα εξαιρετικά σύγχρονο αισθητικό αποτέλεσμα. Το Zero4 παρουσιάστηκε επίσης στη Hotelier, ως κορυφαία επιλογή ασβεστοκονιάματος για καθαρές και υγιείς επιφάνειες, βρείτε το άρθρο εδώ.

 

ΕΦΑΡΓΟΜΗ VIVASTILE ZER04

Καθώς η γκάμα των προϊόντων του Ιταλικού Οίκου είναι πλούσια, και προκειμένου να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα των υλικών αυτών, έχουμε διαμορφωμένα πάνελ με όλα τα προϊόντα στο χώρο παρουσιάσεων. Μεταξύ των επιλογών είναι και τα παρακάτω:

Το ασβεστοκονίαμα Infine, είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό και παράλληλα κομψό επίχρισμα λόγω του μείγματος ασβέστη και των εξαιρετικά μικρής διαβάθμισης κόκκων μάρμαρου. Αποδίδει ένα ματ, λείο και μεταξένιο αποτέλεσμα σε εσωτερικές και εξωτερικές τοιχοποιίες. Πριν από την εφαρμογή του Infine συνίσταται και κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας. Σε αρκετές περιπτώσεις συνδυάζεται με το Vivastile Marmorino, για πιο έντονο αποτέλεσμα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ VIVASTILE MARMORINO

Το μείγμα σβησμένου ασβέστη και κατάλληλα διαβαθμισμένης μαρμαρόσκονης, καθιστά το Vivastile Marmorino μια άψογη επιλογή εάν επιθυμούμε μία επίπεδη σατέν υφή φινιρίσματος. Σε αρκετές περιπτώσεις προτείνεται ως υπόστρωμα του Vivastile Infine για πιο έντονο αποτέλεσμα.

Ολοκληρώνουμε με το ασβεστόχρωμα Vivasan Velatura, ένα ημι-αδιαφανές προστατευτικό διακοσμητικό φινίρισμα. Η χρήση του επάνω σε υπάρχοντα φινιρίσματα αποτελεί επιλογή όταν ψάχνουμε «παλαιωμένη» όψη. Επίσης, είναι κατάλληλο για ζωγραφική σε ιστορικά κτίρια, καθώς θυμίζει τις κλασσικές βαφές που χρησιμοποιούνταν στα παλιά ιστορικά κτίρια.

Όλα τα παραπάνω υλικά προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών φινιρισμάτων και η φιλοσοφία τους είναι επικεντρωμένη στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Γι’ αυτό το λόγο έχουν αξιοποιηθεί άριστες πρώτες ύλες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε υλικά που αντέχουν στο χρόνο και αναβαθμίζουν την αισθητική της εκάστοτε επιφάνειας. Όλα τα υλικά είναι κατάλληλα τόσο για νέα όσο και για ιστορικά και διατηρητέα κτίρια.

Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μαθαίνοντας.. για τις τεχνοτροπίες της Sfide d' Arte Μαθαίνοντας τεχνικές και λύσεις
Μαθαίνοντας.. για το Fassacouche Μαθαίνοντας τεχνικές και λύσεις