Μαθαίνοντας.. για το Fassacouche

Τον Αύγουστο του 2018 με μεγάλη χαρά, σας παρουσιάσαμε τα νέα μας γραφεία.

Σε προηγούμενο άρθρο, (βρείτε το εδώ), μοιραστήκαμε γενικές πληροφορίες για το νέο μας χώρο και για τα υλικά που εφαρμόστηκαν κατά την ανακαίνιση του, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη γκάμα των προϊόντων μας (οικολογικά υλικά, δομικές τεχνοτροπίες, ειδικές βαφές κ.ά.).

Σε συνέχεια, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε αναλυτικότερα τα υλικά που επιλέξαμε, δημιουργήσαμε για εσάς μια σειρά άρθρων, που το καθένα αφορά συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν εφαρμοστεί στα γραφεία του Δαλκαφούκη Οίκος.

Στο προηγούμενο αφιέρωμα παρουσιάσαμε το φελλό, ένα υλικό που λόγω των ποικίλων φυσικών ιδιοτήτων του θεωρείται ένα μοναδικό οικοδομικό υλικό (δείτε εδώ ). Στο σχεδιασμό των νέων γραφείων της Δαλκαφούκη Οίκος, χρησιμοποιήθηκαν διακοσμητικά πάνελ φελλού σε διάφορους σχηματισμούς για ηχομόνωση και αισθητική αναβάθμιση.

Στο σημερινό αφιέρωμα θα βρείτε πληροφορίες για τον έγχρωμο σοβά Fassacouche!

Το Fassacouche (δείτε το προϊόν εδώ ) είναι ένα έτοιμο έγχρωμο κονίαμα βασικής στρώσης επιχρίσματος, το οποίο προσδίδει υψηλή διαπνοή και απαράμιλλη ποιότητα παρέχοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερα αισθητικά φινιρίσματα και υψηλή απόδοση. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό προϊόν καθώς η ειδική σύνθεση του επιτρέπει να έχει χρήση βασικής στρώσης επιχρίσματος και παράλληλα τελικού φινιρίσματος. Ανάλογα με το εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί, αποδίδει 4 διαφορετικές υφές, από απολύτως λείο έως σαγρέ και καλύπτει κάθε διακοσμητική ανάγκη.

Το ίδιο το υλικό πέρα του ότι μειώνει σημαντικά το κόστος εφαρμογής λόγω του ότι δε χρειάζεται τελικό φινίρισμα, έχει επίσης στεγανοποιητικές ιδιότητες.

Το Fassacouche  παρουσιάζει ομοιογένεια υλικού, λόγω του ότι είναι χρωματισμένο στη μάζα του και διατίθεται σε 24 φυσικές αποχρώσεις. Στη διάρκεια του χρόνου, δε χρειάζεται συντήρηση και δε παρατηρούνται χρωματικές αλλαγές.

Τέλος, το Fassacouche παρουσιάζει ποικίλες δυνατότητες αρχιτεκτονικών εφαρμογών. Για παράδειγμα στις εγκαταστάσεις του Δαλκαφούκη Οίκος έχει χρησιμοποιηθεί ως επίχρισμα σε εξωτερικό τοίχο αλλά και ως διακοσμητικό κεντρικό στοιχείο στο γραφείο συνεδριάσεων μας.

Μαθαίνοντας.. για τα προϊόντα της Calce del Brenta Μαθαίνοντας τεχνικές και λύσεις
Μαθαίνοντας.. για το φελλό Μαθαίνοντας τεχνικές και λύσεις