Διαβάζοντας.. για τα Τετράδια Αρχιτεκτονικής Αποκατάστασης 1.

Το Σάββατο 16/10/2021 στις 18:00 στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και το εργαστήριο Τεκμηρίωσης και Αποκατάστασης Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων του Πολυτεχνείου Κρήτης, η παρουσίαση του βιβλίου Τετράδια Αρχιτεκτονικής Αποκατάστασης 1. Το βιβλίο, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό εγχειρίδιο για τις θεωρητικές αρχές και την πρακτική των επεμβάσεων αποκατάστασης στην αρχιτεκτονική κληρονομιά, επιμελήθηκαν οι Κλήμης Ασλανίδης και Νίκος Σκουτέλης.

Σ’ αυτό παρουσιάζονται μία σειρά άρθρων (11) που αφορούν ολοκληρωμένα έργα αποκατάστασης. Τα 10 αφορούσαν ολοκληρωμένα έργα αποκατάστασης στην Ελλάδα τη τελευταία δεκαετία, ενώ ένα άρθρο αφορά λαμπρό παράδειγμα αποκατάστασης στη Κροατία. Οι επεμβάσεις που έχουν γίνει αφορούν μνημεία ή ιστορικά κτίρια διαφορετικών ιστορικών περιόδων.

Τα Τετράδια Αρχιτεκτονικής Αποκατάστασης 1 απευθύνονται στην επιστημονική κοινότητα των ειδικών στην αποκατάσταση κτιρίων, αλλά παράλληλα, επιδιώκουν να είναι προσιτά σ’ ένα ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να γνωρίσει τον κόσμο της αποκατάστασης.

Η εταιρεία μας, Δαλκαφούκη Οίκος, είχε τη χαρά να συμβάλλει με χορηγία στην έκδοση του βιβλίου και η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δαλκαφούκη Μαρία, μαζί με την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Marketing, Ιωάννα Μικρού, παρευρέθηκαν στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.