Διαβάζοντας..για τα Βραβεία της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής DOMA 2021

Τα Βραβεία της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής είναι ένας ετήσιος θεσμός που εγκαινιάστηκε από το DOMA το 2010. Στόχος του είναι η ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής. Στη διοργάνωση του συμμετέχουν Έλληνες αρχιτέκτονες και άλλοι επαγγελματίες του σχεδιασμού που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Στα φετινά βραβεία 2021, προκρίθηκαν ως φιναλίστ δύο έργα στα οποία η εταιρεία μας, Δαλκαφούκη Οίκος, έχει προμηθεύσει υλικά, οικολογικά, χωρίς τσιμέντο, κατάλληλα για εφαρμογές σε πέτρινα, διατηρητέα και μοντέρνα οικήματα.

Στη κατηγορία «Βραβείο Καλύτερο Πραγματοποιημένου Έργου» προκρίθηκε η κατοικία σε ελαιώνα στη Γκονάτσα Μεσσηνίας, έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Etsi Architects.

Ενώ στη κατηγορία «Βραβείο Καλύτερου Πρώτου Έργου Νέου Αρχιτέκτονα» το Nesea Boutique Apartments Hotel στην Ύδρα, του οποίου την υλοποίηση ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Tripodakis Architects.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. Η εκδήλωση μεταδόθηκε και ζωντανά μέσω των λογαριασμών του DOMA στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον είχαμε την τιμή και την χαρά να συμπεριληφθούμε στην εντυπωσιακή περιοδική έκδοση του DOMa η οποία ήταν αφιερωμένη σε όλους τους φιναλίστ των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2021.

**Η φωτογραφία είναι του Γιώργου Σφακιανάκη.

*Με πληροφορίες από https://www.doma.archi/awards/awards2021