Μαθαίνοντας.. για Χρωματισμό και Συντήρηση Εξωτερικής Όψης Κτιρίου

Το Πρόγραμμα ΠΡΟΣΟΨΗ προσφέρει επιδότηση για ιδιωτικά κτίρια (μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και διατηρητέα ακίνητα) εντός του Δήμου Αθηναίων, ώστε να επιτευχθεί η αποκατάσταση, συντήρηση και αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων των κτιρίων.*

Το πρόγραμμα επιδοτεί διάφορες εργασίες, μία εκ των οποίων είναι η: «Χρωματισμός και Συντήρηση Εξωτερικής Όψης Κτιρίου». Έχουμε να σας προτείνουμε τις πλέον κατάλληλες οικολογικές επιλογές για τις όψεις μονοκατοικιών και διατηρητέων κτιρίων, λαμβάνοντας υπόψιν το υπόστρωμα, τον αρχιτεκτονικό διάκοσμο και τα επιμέρους στοιχεία τους.

Παρακάτω θα βρείτε 3 ενδεικτικές προτάσεις, οι οποίες είναι κατάλληλες για αποσαθρωμένες τοιχοποιίες, χρωματισμένες/επιχρισμένες τοιχοποιίες και για κάθε είδους υπόστρωμα.

Χρωματισμός και Συντήρηση Εξωτερικής Όψης Κτιρίου (Διατηρητέων και Μονοκατοικιών)

ΠΡΟΤΑΣΗ Α

Επισκευαστικό επίχρισμα και χρωματισμός ακρυλοσιλοξάνιο ή χρωματισμός υδρυάλου

Επισκευαστικό ινοενισχυμένο εξομαλυντικό επίχρισμα, το οποίο χρησιμοποιείται για την εξομάλυνση ανώμαλων, ιδιαίτερα συμπαγών, απορροφητικών και μη απορροφητικών επιφανειών. Εφαρμόζεται εύκολα με σπάτουλα σε μικρό πάχος. Σε συνέχεια, εφαρμόζεται είτε χρωματισμός ακρυλικής σιλοξάνης με βάση το νερό, ιδιαίτερα προστατευτικό για τη τοιχοποιία και ανθεκτικό στη διάσωση μούχλας είτε χρώμα υδραυάλου με υψηλή ικανότητα διαπνοής. Εφαρμόζονται με ρολό ή πινέλο.

ΠΡΟΤΑΣΗ Β

Επίχρισμα με βάση τον φυσικό υδραυλικό ασβέστη NHL 3,5 + Πάστα ασβέστη (ιδιαίτερα κατάλληλο για διατηρητέα) + Υδατοαπωθητικό

Φυσική και οικολογική προσέγγιση, με εξαιρετική αισθητική και ποιότητα. Η πλέον κατάλληλη λύση συστήματος ασβέστη για διατηρητέα κτίρια. Επιλέγοντας το κατάλληλο προϊόν φινιρίσματος ασβέστη, αποδίδουμε είτε αποτέλεσμα με κοκκομετρική διαβάθμιση, ή με εφέ σκιάσεων, ή ματ παραδοσιακή όψη για κάθε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Λόγω του ασβέστη (φυσική πρώτη ύλη), το κτίριο αποκτά μια φυσική απόχρωση, ζεστή που αντανακλά το χρώμα του περιβάλλοντος. Διαθέτετε σε 168 διαφορετικές αποχρώσεις και εφαρμόζεται με βούρτσα, ρολό ή σπάτουλα.

ΠΡΟΤΑΣΗ Γ

Έγχρωμο τελικό επίχρισμα με βάση τον φυσικό υδραυλικό ασβέστη

Μια επιλογή με αρκετά απλή εφαρμογή. Τελικό επίχρισμα χρωματισμένο στη μάζα του, με φυσικές αποχρώσεις, πάχους χιλιοστών για τοιχοποιίες όπου προτιμάται ένα παραδοσιακό αισθητικό αποτέλεσμα. Κατάλληλο για τοιχοποιίες καθαρές από παλαιότερα σαθρά κονιάματα ή παλαιότερες επεμβάσεις, σε κάθε άλλη περίπτωση χρειάζεται προεργασία με επισκευαστικό κονίαμα ή χρήση πλέγματος.

*με πληροφορίες από : https://prosopsi.gr

Μαθαίνοντας για.. τα κονιάματα με φελλό Μαθαίνοντας τεχνικές και λύσεις
Μαθαίνοντας.. για τα αδρανή Μαθαίνοντας τεχνικές και λύσεις