Διαβάζοντας.. για το περιοδικό Construction

Το μηνιαίο περιοδικό Construction της εταιρείας BOUSSIAS, το οποίο ασχολείται με τις υποδομές και τα μεγάλα τεχνικά έργα, στο τεύχος του Ιανουαρίου παρουσιάζει αφιέρωμα σχετικά με τις «πράσινες» πιστοποιήσεις στα δομικά υλικά.

Η εταιρείας μας, Δαλκαφούκη Οίκος, εκπροσωπούμενη από την κα Ιωάννα Μικρού (PR & Marketing Manager), τοποθετήθηκε στο παραπάνω θέμα απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν τις πιστοποιήσεις στα «πράσινα» οικοδομικά υλικά.

Χώρες ανά τον κόσμο έχουν ήδη στρέψει τη προσοχή τους στην βιωσιμότητα και τη χρήση οικολογικών υλικών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανάγκη για «πράσινα» κτίρια. Έτσι και η χρήση «πράσινων» δομικών υλικών είναι απαραίτητη καθώς συμβάλλουν στο περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων.

Στο άρθρο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ, στις σελίδες 28-29 η κα Ιωάννα Μικρού, παραθέτει πληροφορίες για ένα από τα σημαντικότερα συστήματα αξιολόγησης των πράσινων κτιρίων που είναι το LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) και επισημαίνει κριτήρια εκείνα που καθιστούν τα δομικά υλικά «πράσινα».