Διαβάζοντας.. για τη συμμετοχή μας στο 2ο Διεθνές Συνέδριο TMM-CH

Στις 13-15 Δεκεμβρίου του 2021 πραγματοποιήθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο TMM-CH στο Ίδρυμα Ευγενίδη στην Αθήνα με θέμα: «Διεπιστημονική Πολυφασματική Μοντελοποίηση και Συνεργασία για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς». Τη διοργάνωση του συνεδρίου έχει αναλάβει η διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου «Προστασία των Μνημείων»,και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, σε συνεργασία με διεθνείς και ελληνικές Αρχές.

Μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η κα Δαλκαφούκη Μαρία, καλέστηκε να συμμετάσχει στο Panel Discussion 8, με θέμα: «Bridging Heritage Stakeholders, Science and Industry», και τόνισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας διαφορετικών ενδιαφερομένων. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα Open Access Discussion Panels εδώ: https://www.tmm-ch.com/open_access.php

Επιπλέον ο κ. Γιώργος Μικρού μίλησε για το Mind the Map και για το πως η Προσβασιμότητα συναντά τον Πολιτισμό. Ακολουθούν φωτογραφίες τις παρουσίασης του.

Είναι πολύ σημαντική η συζήτηση  που έχει ξεκινήσει μεταξύ των επιστημονικών πεδίων της αρχιτεκτονικής, των πολιτικών μηχανικών, των τοπογράφων μηχανικών , της αρχαιολογίας και των επαγγελματιών  της πολιτιστικής κληρονομιάς σε θέματα αποκατάστασης και διατήρησης, σηματοδοτώντας τις μελλοντικές τάσεις στη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι λοιπόν τιμή μας που συμμετείχαμε και εμείς. ατομικά αλλά και ως εταιρεία σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο.

Με πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου https://www.tmm-ch.com/

Η εταιρίας μας υποστήριξε χορηγικά το συνέδριο.

Ευχές για το 2022! Διαβάζοντας τα νέα μας