Μια μικρή αναδρομή..

Αν μπορούσε να δοθεί ένας τίτλος σε όλα όσα η αλλαγή της χρονιάς πυροδοτεί και μοιράζομαι μαζί σας θα ήταν το “να αγαπάς αυτό που κάνεις είναι ευτυχία”.

Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια μου έχει χαρίσει τη δυνατότητα να επισκεφτώ μοναδικά μνημεία, να ζήσω τη γεμάτη ενέργεια δυναμική του εργοταξίου, να παραστώ σε βραβεύσεις υποδειγματικών αποκαταστάσεων, να παρακολουθήσω συνεδρία και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να αντλήσω γνώσεις, νέες προοπτικές και τεχνικές.

Εκατοντάδες έργα, χιλιάδες χιλιόμετρα διαδρομών και άπειρες εμπειρίες και συναισθήματα. Αρχαιολογικοί χώροι, κάστρα, μοναστήρια, φάροι, ιστορικά κτίρια. Κάθε έργο σε άλλο τόπο, κάθε έργο από άλλο χρόνο, κάθε έργο και άλλοι άνθρωποι, ο καθένας με το δικό του μοναδικό χαρακτήρα, με απόλυτο κοινό μεταξύ τους την αγωνία να επέμβουν με σεβασμό στην εκάστοτε αποκατάσταση είτε πρόκειται για ένα ταπεινό εκκλησάκι σε ένα νησί είτε για τον εμβληματικό Πανάγιο Τάφο. Από τη στιγμή της πρώτης επαφής, της μελέτης και του σχεδιασμού, μέχρι τη τελική υλοποίηση του έργου, καθένας από τους ανθρώπους που συνδέονται μαζί του, καταθέτει ένα κομμάτι του εαυτού του και η συνεργασία μας είναι πάντα μοναδική.

Σχέσεις ζωής και πολύτιμες φιλίες έχουν γεννηθεί από αυτές τις συνεργασίες και νιώθω πως για το γύρισμα αυτής της χρονιάς η ευχή μου είναι να κάνουμε τη κάθε μέρα πλουσιότερη σε εμπειρίες, γνώσεις, πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις.