Διαβάζοντας.. για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2019 «Καταπολεμήστε την ατμοσφαιρική ρύπανση» επιλέχθηκε από τη χώρα υποδοχής, η οποία γι’ αυτό το χρόνο είναι η Κίνα. Μας καλεί να εξετάσουμε πώς μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να μειώσουμε την ποσότητα της περιβαλλοντικής ρύπανσης που παράγουμε και να σταματήσουμε και τις επιπτώσεις της στην υγεία μας.

Φυσικά, η επίδραση της ρύπανσης στο περιβάλλον και στην υγεία μας είναι εμφανής και στον οικοδομικό τομέα γίνεται χρήση ορισμένων υλικών και προϊόντων που είναι ιδιαίτερα επιβλαβή. Κάποιες από τις αιτίες που προσβάλλουν τον άνθρωπο, αλλά και που επιβαρύνουν με ρύπους το περιβάλλον, υπάρχουν στα ίδια τα υλικά δόμησης, είτε λόγω της σύνθεσης είτε λόγω των διαδικασιών παραγωγής τους.

Η ενίσχυση και η παγίωση μίας πιο «βιοοικολογικής» προσέγγισης , η οποία προτείνει εναλλακτικές οδούς και εφαρμόζεται και στον οικοδομικό τομέα είναι αυτό ακριβώς που πρέπει κάνουμε αν θέλουμε να πετύχουμε αλλαγή. Η εταιρία μας, από την ίδρυση της, εξειδικεύεται και προτείνει κυρίως κονιάματα φιλικά προς το περιβάλλον, ενσωματώνει νέες τεχνολογίες δόμησης και παρουσιάζει μία ευρεία γκάμα οικολογικών προϊόντων. Σας προτρέπουμε να συμβάλλετε στη προστασία του περιβάλλοντος προστατεύοντας αρχικά τη κατοικία σας. Το κτίριο που διαπνέει , ενσωματώνεται πλήρως με το περιβάλλον, αυξάνει το προσδόκιμο ζωής του και εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες διαβίωσης.

Ολοκληρώνοντας, μερικές από τις προτάσεις μας για να πετύχουμε μία πιο οικολογική προσέγγιση είναι τα εξής προϊόντα που έχουν πιστοποίηση ANAB-ICEA για οικολογική δόμηση:

Για εξωτερικές και εσωτερικές εφαρμογές:

  • MB 60 έτοιμο κονίαμα κατάλληλο για αρμολόγηση εμφανών τοιχοποιιών και δόμηση νέων εμφανών τοιχοποιιών με τούβλα ή φυσική πέτρα.

Επιχρίσματα:

  • RISANAFACILE έτοιμος οικολογικός σοβάς ελαφροβαρής και ινοπλισμένος με βάση τον ασβέστη, σχεδιασμένος ειδικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος αφύγρανσης των τοιχοποιιών.
  • Κ1710 έτοιμο επίχρισμα βάσης με ποζολανική δράση και υψηλή διαπνοή, ιδανικός για την εκτέλεση εσωτερικών και εξωτερικών εφαρμογών για την αποκατάσταση παραδοσιακών αλλά και την επίχριση νέων τοιχοποιιών από πέτρα, πλίνθους, τόφφους, κ.α.
  • Secil ecoCORK Lime ένα ελαφροβαρές κονίαμα, κατάλληλο για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες τοίχων και οροφών, από φυσικό υδραυλικό ασβέστη, εμπλουτισμένο με αδρανή φελλού, ασβεστολιθικά αδρανή και πρόσθετα. Ο συνδυασμός της φυσικής υδραυλικής άσβεστου με το φελλό δημιουργεί μια νέα καινοτόμα σειρά βιώσιμων κατασκευαστικών προϊόντων με οικολογικό χαρακτήρα.

Φινιρίσματα:

  • FINITURA 750, έτοιμος σοβάς υψηλής διαπνοής, φυσικής υδραυλικής άσβεστου (NHL 3,5), χωρίς τσιμέντο, για τελικό φινίρισμα με εμφάνιση μαρμάρου, για την εξυγίανση τοιχοποιιών με προβλήματα υγρασίας.
  • IM 560 κονίαμα φινιρίσματος από φυσικό ασβέστη, με μεγάλη ικανότητα διαπνοής.
  • Σειρά RB (101/201/301) έτοιμα οικολογικά υπέρ-λευκά κονιάματα φινιρίσματος, σε διάφορες κοκκομετρίες, υψηλής διαπνοής, με βάση την υδράσβεστο, για τελική επίστρωση σε εσωτερικές και εξωτερικές τοιχοποιίες.
  • RF 100 έτοιμο λευκό οικολογικό διακοσμητικό φινίρισμα, υψηλής διαπνοής, με βάση την υδράσβεστο, για εσωτερικές και εξωτερικές τοιχοποιίες.

Σύστημα εξυγίανσης ανερχόμενης υγρασίας:

  • S639 έτοιμος οικολογικός σοβάς, άσπρου χρώματος με εμφάνιση μαρμάρου, για την κύρια στρώση ενός συστήματος εξυγίανσης τοιχοποιιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανερχόμενης υγρασίας και την επιθετική δράση των αλάτων.
  •  S605 έτοιμος οικολογικός σοβάς, άσπρου χρώματος και υψηλής διαπνοής, με βάση την υδράσβεστο, για τελικό φινίρισμα για την εξυγίανση εξωτερικών και εσωτερικών τοιχοποιιών με προβλήματα υγρασίας.
  • S 650 έτοιμος οικολογικός σοβάς πρώτης στρώσης, άσπρου χρώματος, για την εξυγίανση τοιχοποιιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανερχόμενης υγρασίας και την επιθετική δράση των αλάτων.

Stay green people!