Διαβάζοντας..για το W.A.VE 2021

Τα Workshops of Architecture in Venice, η πιο γνωστή διδακτική δραστηριότητα που διοργανώνεται από IUAV (Universita Iuav di Venezia), κλείνει φέτος είκοσι χρόνια διοργάνωσης. Είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αποτελείται από εργαστήρια που απευθύνονται κυρίως σε φοιτητές, οι οποίοι με την βοήθεια των καθηγητών αναλαμβάνουν διαφορετικά project και διαμορφώνουν τις ιδέες τους προκειμένου να παρουσιαστούν.

Κάθε χρόνο τα workshop αφορούν συγκεκριμένα θέματα όπως οι προκλήσεις της σύγχρονης ζωής, η δημιουργία ενός βιώσικου του μέλλοντος κ.α. Φέτος, σε συνεργασία με το δίκτυο UNISCAPE (το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πανεπιστημίων για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Τοπίου) διοργάνωσε την έκδοση με τίτλο: Νησιά. Αρχιτεκτονική και τοπίο του νερού».

Σ’ αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, το W.A.VE. 2021  δίνει έμφαση στο πως το τοπίο των νησιών στην Ευρώπη συνδέεται στενά με την Αρχιτεκτονική.

Από τις 28 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου 2021, 25 φοιτητές υπό την καθοδήγηση διεθνώς αναγνωρισμένων δασκάλων και σχεδιαστών εργάστηκαν πάνω στο θέμα «Νησιά. Αρχιτεκτονική και τοπίο του νερού» και παρουσίασαν 25 εκθέσεις για τη προβολή των τελικών αποτελεσμάτων της μελέτης.

Η εταιρεία μας είχε τη χαρά να συμμετέχει ως χορηγός στο W.A.VE. 2021 με το εργαστήριο της κας Μόρφω Παπανικολάου για τη Σίκινο, το οποίο παρουσίασε μία σειρά παρεμβάσεων που στόχο έχουν να αναδείξουν τη διαχρονική ταυτότητα του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος ήταν να αναζητηθούν τρόποι σύνδεσης της στεριάς με τη θάλασσα. Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου εργαστηρίου περιλάμβανε τη δημιουργία ενός χώρου, ο οποίος εκ πρώτης όψεως μοιάζει με μουσείο όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο.

Πατώντας τον σύνδεσμο θα μπορέσετε να δείτε μέρος των παρουσιάσεων των εργαστηρίων. Στο 8ο λεπτό θα βρείτε τη παρουσίαση της κας Παπανικολάου και από το 16ο λεπτό και μετά το βίντεο που ετοιμάστηκε για το τελικό αποτέλεσμα.