Μαθαίνοντας.. τεχνικές και λύσεις στο Dalkafoukis Training Center

Πριν από 2 χρόνια περίπου, στα γραφεία της Δαλκαφούκη Οίκος ΕΠΕ συλλήφθηκε η ιδέα για τη δημιουργία ενός κέντρου εκπαίδευσης, το Dalkafouki Oikos Training Centre. Έτσι, προκειμένου να υλοποιηθεί η νέα μας ιδέα, αναλάβαμε τη δημιουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου για τη ομαλή διεξαγωγή των σεμιναρίων. Ο χώρος αυτός περιλαμβάνει προβολέα για τη προβολή παρουσιάσεων, χώρο ώστε να πραγματοποιούνται οι παρουσιάσεις, πίνακα καθώς και πάγκους εργασίας. Παράλληλα, o χώρος αυτός λειτουργεί και ως showroom κάποιον ιδιαίτερων υλικών που προμηθεύουμε, όπως διάφορα σχήματα φύλλων διακοσμητικού φελλού, αλλά και δείγματα ιδιαίτερων τεχνοτροπιών και βαφών. Ποιος ήταν ο λόγος όμως πίσω από τη δημιουργία του Dalkafouki Oikos Training Centre?

Η απάντηση είναι απλή. Έχοντας πάντοτε ως κύριο άξονα τον άνθρωπο και τη διαρκή μας ανάγκη να μοιραζόμαστε γνώση και προβληματισμούς, δημιουργήσαμε αυτό το πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης, όπου και εμείς μαζί με κάθε ενδιαφερόμενο θα βιώσουμε στη πράξη την εφαρμογή τεχνοτροπιών, βαφών και κονιαμάτων χωρίς τσιμέντο. Είναι γεγονός ότι λόγω της διαρκούς εξέλιξης του οικοδομικού τομέα αλλά και των κλάδων της μηχανικής, θεωρήσαμε αναγκαία τη δημιουργία αυτού του κέντρου εκπαίδευσης προκειμένου να καλύψουμε τις αυξανόμενες ανάγκες.

Έτσι λοιπόν, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της εταιρίας μας,  διοργανώνουμε εξειδικευμένα μονοήμερα σεμινάρια τα οποία αποτελούνται από θεωρητικό αλλά και από πρακτικό μέρος και αφορούν συγκεκριμένη εφαρμογή υλικού. Στόχος μας, όπως αναφέρθηκε, είναι να παρουσιάσουμε την εφαρμογή τσιμεντοκονιών, κονιαμάτων χωρίς τσιμέντο, τεχνοτροπιών καθώς επίσης και να καταδείξουμε εφαρμογές κατάλληλες για ανακαίνιση και αποκατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών όψεων και χώρων. Tα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, συντηρητές, τεχνικές εταιρίες, συνεργία εφαρμογής βαφών και τσιμεντοκονίας αλλά και σε ιδιώτες. Διοργανώνονται κατόπιν συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους και τα θέματα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Η διάρκεια σε κάποια από τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν ήδη είναι περίπου στις 4 ώρες και ο αριθμός των εκπαιδευόμενων ανά σεμινάριο είναι από 8 έως 12 άτομα. Φυσικά , και η διάρκεια των σεμιναρίων αλλά και ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το θέμα που πραγματεύεται το κάθε σεμινάριο. Μερικά από τα θέματα των σεμιναρίων είναι: εφαρμογές τσιμεντοκονιάματος και βοτσαλωτού δαπέδου , εφαρμογή θερμοπρόσοψης , ειδικών τεχνοτροπιών βαφής και υλικών πηλού..

Ολοκληρώνοντας, οι εκπαιδεύσεις γίνονται στα κεντρικά γραφεία του Dalkafouki Oikos στο 10ο χλμ Θεσ/νικης – Βέροιας. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας δούμε και να σας γνωρίσουμε!