Who We Are
Η εταιρία

Το 1961, πριν 58 χρόνια, ιδρύθηκε η επιχείρηση Δαλκαφούκη από τον Ιωάννη Δαλκαφούκη, στη Βόρεια Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και κύριο αντικείμενο την επεξεργασία και εμπορία δομικών υλικών και ελαφρόπετρας. Το 2004, 45 χρόνια αργότερα, η δεύτερη γενιά ιδρύει την εταιρία Δαλκαφούκη Οίκος ΕΠΕ, υλοποιώντας το όραμα της Μαρία Δαλκαφούκη και του Άρη Μικρού να συνδυάσουν τη μακρόχρονη δραστηριότητά της εταιρίας με την αγάπη τους για τον πολιτισμό και τη διατήρηση της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς. Το 2015, στελεχώνουν τις εταιρίες η τρίτη γενιά, ο Γιώργος και η Ιωάννα Μικρού, αναπτύσσοντας νέες ιδέες και δημιουργώντας νέα τμήματα, συνδυάζοντας για μια ακόμη φορά την ιστορία των εταιριών με το προσωπικό στίγμα.

Η εταιρία μας λειτουργεί σύμφωνα με τα συστήματα ISO 9001:2015 και ISO 27001:2013.

Ποιοί είμαστε

Είμαστε οι αρχές μας.

Σεβασμός στη κληρονομιά και στη παράδοση, άριστη ποιότητα προϊόντων, συνεχής επαφή με τους ανθρώπους κάθε έργου, οικολογική συνείδηση και ευαισθησία, διαρκής εξέλιξη και εκσυγχρονισμός.

Ο λόγος απλός: αισθανόμαστε τιμή και ευθύνη για την εμπλοκή μας σε πολλά και σημαντικά έργα σε όλη τη χώρα. Ο σεβασμός και η προσοχή που οφείλουμε στη μοναδικότητα κάθε κτιρίου ή κατασκευής, είναι για εμάς μια αδιαπραγμάτευτη αξία και θεμέλια διαφορά στη συνολική μας προσέγγιση ως εταιρία.

Γιατί μόνο έτσι θεωρούμε πως μπορούμε να στηρίξουμε ουσιαστικά την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και την κατασκευαστική καινοτομία.

Μαρία Δαλκαφούκη CEO & Sales Manager Η κα Δαλκαφούκη Μαρία, διευθύνουσα σύμβουλος και υπεύθυνη πωλήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, βρίσκεται σε κάθε έργο, με συνεχή παρουσία μέχρι την ολοκλήρωση του για να εξασφαλίσει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η επαφή της με όλους τους ανθρώπους κάθε έργου είναι το κύριο χαρακτηριστικό της.
Άρης Μικρού Logistics & Accounting Manager Υπεύθυνος για τη παραλαβή και αποστολή όλων των παραγγελιών, της εύρυθμής λειτουργίας της αποθήκης και του συντονισμού των οικονομικών συναλλαγών της εταιρίας, ο κος Άρης Μικρού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών λειτουργιών της εταιρίας.
Γιώργος Μικρού Project Manager Ο κος Γιώργος Μικρού με εξειδίκευση στο στρατηγικό σχεδιασμό προϊόντων είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό συσκευασιών, νέων προϊόντων και επιμέρους project, όπως το Mind The Map. Πρώτος συνέλαβε την ιδέα απτικών 3D εκτυπωμένων χαρτών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων για άτομα με οπτική αναπηρία.
Ιωάννα Μικρού Marketing & PR Manager Η προβολή της εταιρίας μας σε καινούργια μέσα και με νέους τρόπους είναι ένα νέο τμήμα το οποίο έχει αναλάβει η κα Ιωάννα Μικρού. Χορηγίες, συμμετοχές σε συνέδρια και παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι κάποια από τα καθημερινά της καθήκοντα.
Lever Sleeping Beauty Η Lever μας, είναι η μασκότ του γραφείου μας. Έχει αναλάβει το δύσκολο ρόλο της εμψύχωσης του ανθρώπινου δυναμικού, χρησιμοποιώντας δύσκολες τεχνικές όπως το κούνημα ουράς και η ζεστή της αγκαλιά. Η Lever είναι σκύλος οδηγός για άτομα με οπτική αναπηρία, ανήκει στην GREEK GUIDE DOGS και μαμά της είναι η Ιωάννα.

Η συντονιστική δύναμη Βασιλεία Μαλάμου Administrative Office Assistant
Οι εγκαταστάσεις μας

Η εταιρεία μας στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο 13 στρεμμάτων στη περιοχή της Νέας Ιωνίας, Θεσσαλονίκης. Στις εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνονται κλειστοί και ανοιχτοί χώροι αποθήκευσης προϊόντων και χώροι επεξεργασίας και συσκευασίας πρώτων υλών. Τα γραφεία μας είναι ένας άνετος χώρος πολλαπλών χρήσεων που ανταποκρίνεται απολύτως στην φιλοσοφία μας. Περιλαμβάνει γραφεία, ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό κέντρο, εκθεσιακό χώρο, χώρο συνάντησης (meeting room), θερμοκοιτίδα συνεργατών, χώρο σχεδιασμού νέων εφαρμογών και projects.

Για την ανακατασκευή του, χρησιμοποιήθηκαν, τόσο κατά τη δόμηση όσο και κατά την ολοκλήρωση, τα περισσότερα από την γκάμα των προϊόντων μας (Οικολογικά υλικά, δομικές τεχνοτροπίες, ειδικές βαφές). O επισκέπτης, πελάτης ή συνεργάτης έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τις εφαρμογές όχι πλέον σε δείγματα αλλά σε μεγάλες επιφάνειες, όπου αναδεικνύεται πλήρως το τελικό αποτέλεσμα. Αποτελεί για εμάς ένα χώρο έμπνευσης που σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από αγαπημένους ανθρώπους!

Our Projects

Academic Partnerships

ΕΚΕΦΕ

«Δημόκριτος»
Δύο είναι τα κύρια ερευνητικά αντικείμενα του Εργαστηρίου Κεραμικών και Σύνθετων Υλικών: το ένα, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη tailor-made -και συμβατών με τα αυθεντικά υλικά- κονιαμάτων και ενεμάτων για την αποκατάσταση των μνημείων αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Το δεύτερο, η ανάπτυξη καινοτόμων, νανο-σύνθετων υλικών για τη στερέωση και προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων και μνημείων. Η μοναδική παράδοση και τεχνογνωσία του εργαστηρίου επεκτείνεται στον τομέα της εφαρμογής των φυσικών και χημικών μεθόδων ανάλυσης για τη μελέτη των μηχανισμών διάβρωσης των αρχαιολογικών και σύγχρονων ανόργανων υλικών, την αναπαραγωγή αρχαίων πυρο-τεχνολογιών (π.χ. κεραμικών, κονιαμάτων, γυαλιού, μετάλλων κ.λπ.), καθώς και σε μελέτες προέλευσης και επεξεργασίας των πρώτων υλών κατά την αρχαιότητα.

ΑΠΘ

Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης
Το Εργαστήριο Δομικών Υλικών του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας των Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ, αναπτύσσει εδώ και 25 χρόνια σημαντική ερευνητική δραστηριότητα, που αφορά κυρίως δύο ερευνητικά πεδία/τομείς: Την ανάλυση ιστορικών υλικών της μνημειακής κληρονομιάς (σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό συμβατών υλικών αποκατάστασης), καθώς και την εφαρμοσμένη έρευνα για την προώθηση καινοτόμων δομικών υλικών -και την αξιοποίηση βιομηχανικών παραπροϊόντων στη δόμηση. Το επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου αποτελείται από έμπειρους και νέους ερευνητές διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων (Πολιτικοί Μηχανικοί, Γεωλόγοι, Χημικοί, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί), για ν’ ανταποκρίνεται με επάρκεια στα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στη δόμηση. Το Εργαστήριο έχει πιστοποίηση κατά ISO 9001:2008 για σειρά ελέγχων δομικών υλικών.

Bristol University

Interface Analysis Centre
The Interface Analysis Centre (IAC) is a cutting-edge multidisciplinary research hub at the University of Bristol. It is a research group within the School of Physics and provides advanced and routine materials characterisation, data interpretation tools and expertise. In addition to conducting materials science research we also provide analysis and consultancy services to industry. Materials such as polymers, plastics, composites, metals, alloys, ceramics and building materials have diverse properties that impact performance. Our materials analysis services evaluate material quality and provide the necessary insight to improve performance and resolve failure or contamination issues. As a group, the IAC is fortunate to host a wide array of analytical equipment that is attractive to both academia and industry, with the group possessing a large number of external collaborators.

ΕΕΤΥ

Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών της Σχολής Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.
Ένα εργαστήριο με σημαντικό ερευνητικό έργο, εμπειρία και τεχνογνωσία στο πεδίο της προστασίας της δομημένης πολιτιστικής κληρονομιάς. Συνδυάζει μη-καταστροφικές και ενόργανες τεχνικές για τον χαρακτηρισμό και τη διάγνωση της φθοράς των υλικών, παρέχει επιστημονική υποστήριξη στον σχεδιασμό επεμβάσεων συντήρησης, αποκατάστασης και αειφορίας, και προσφέρει ολοκληρωμένο σχεδιασμό καινοτόμων υλικών δόμησης και αποκατάστασης, συμβατών με τα υπάρχοντα ιστορικά. Το ΕΕΤΥ έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία από πλήθος ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία του σε εμβληματικά μνημεία, όπως το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη και η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Awards - Distinctions
2018 EUROPA NOSTRA AWARD WINNING PROJECTS
Συντήρηση και Αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής, Απείρανθος Νάξου
2017 EUROPA NOSTRA AWARD WINNING PROJECTS
Συντήρηση και Ανάδειξη αρχαίας Καρθαίας Κέας, Καρθαία Κέα
2017 EUROPA NOSTRA AWARD WINNING PROJECTS
H αποκατάσταση του προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, Ρόδος
2016 EUROPA NOSTRA AWARD WINNING PROJECTS
Έργο αποκατάστασης του ναού του Αγίου Πέτρου, Καστάνια Μάνη
2015 EUROPA NOSTRA AWARD WINNING PROJECTS
Αποκατάσταση του αρχοντικού «Αντουάνικο», Χίος
2013 EUROPA NOSTRA AWARD WINNING PROJECTS
Αναστήλωση του Κεντρικού Κτιρίου των Προπυλαίων, Αθήνα
2011 EUROPA NOSTRA AWARD WINNING PROJECTS
Σύνολο αναστήλωσης και διαμόρφωσης του χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, Μεσσήνη
2009 EUROPA NOSTRA AWARD WINNING PROJECTS
Ανάδειξη της Νικόπολης, Πρέβεζα
2008 EUROPA NOSTRA AWARD WINNING PROJECTS
Αποκατάσταση και συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου των Ανακτόρων του Γαλερίου, Θεσσαλονίκη
Partners