Σύρετε το λευκό βελάκι από τις παρακάτω εικόνες για να δείτε μερικά παραδείγματα των έργων μας πρίν και μετά. Αν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο ή ταμπλέτα, απλά κάνετε κλικ στις εικόνες για να δείτε την διαφορά.


Καποδιστριακό σχολείο, Μεθώνη

Ένα τυπικό αλληλοδιδακτικό σχολείο, το Καποδιστριακό Σχολείο ιδρύθηκε στη Μεθώνη, μετά τις επανειλημμένες επισκέψεις του κυβερνήτη I. Καποδίστρια και ανοικοδομήθηκε επί των ημερών του στην κατασκευαζόμενη τότε (1830) πολιτεία της Μεθώνης. Ήταν ένα από τα πρώτα αλληλοδιδακτικά σχολεία που ανοικοδομήθηκαν στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.


Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, Ακριτοχώρι Σερρών

Σε μια υπέροχη τοποθεσία στη Μακεδονία, στο Ακριτοχώρι Σερρών, βρίσκεται το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου. Η νέα εκκλησία του Ιερού Ησυχαστηρίου χτίστηκε αποκλειστικά με φυσικά υλικά. Η κατασκευή της ακολούθησε πιστά τη βυζαντινή εκκλησιαστική αρχιτεκτονική, καθώς και τις παραδοσιακές μεθόδους που
χρησιμοποιούνταν στα αρχαία χρόνια.


Αρχοντικό Αντουάνικο, Χίος (1)

Το Αντουάνικο είναι ένα κτήμα στη περιοχή Κάμπος της νήσου Χίος όπου η κυρίως οικία κατασκευάστηκε το 1893 όμως παλαιότερες δομές, όπως το σύστημα άρδευσης και η φυτεία εσπεριδοειδών, επιβιώνουν εντός του κτήματος. Το κτίριο βραβεύτηκε το 2015 από τη Europa Nostra για την υποδειγματική του αποκατάσταση.


Αρχοντικό Αντουάνικο, Χίος (2)

Το Αντουάνικο είναι ένα κτήμα στη περιοχή Κάμπος της νήσου Χίος όπου η κυρίως οικία κατασκευάστηκε το 1893 όμως παλαιότερες δομές, όπως το σύστημα άρδευσης και η φυτεία εσπεριδοειδών, επιβιώνουν εντός του κτήματος. Το κτίριο βραβεύτηκε το 2015 από τη Europa Nostra για την υποδειγματική του αποκατάσταση.


Αρχοντικό Μπενιζέλων, Πλάκα

Ηταν το αρχοντικό της παλαιάς αριστοκρατικής αθηναϊκής οικογένειας των Μπενιζέλων. Η μοναχοκόρη τους Ρηγούλα Μπενιζέλου η οποία εκάρη μοναχή με το όνομα Φιλοθέη συνδέοντας με κοινωνικό, εκπαιδευτικό και εθνικό έργο.


Εθνικό θέατρο, Αθήνα

Το Εθνικό Θέατρο άρχισε να κτίζεται ως Βασιλικό θέατρο το 1891. Ο Γερμανός αρχιτέκτονας του κτιρίου Ερνέστος Τσίλλερ, εμπνεόμενος από τον αναγεννησιακό ρυθμό, σχεδίασε την πρόσοψη έχοντας ως πρότυπο τη βιβλιοθήκη του Αδριανού.


Τζαμί Καρά Μουσά Πασά, Ρέθυμνο

Tο τζαμί του Καρά Μουσά Πασά στο Ρέθυμνο είναι άλλο ένα πρώην βενετσιάνικο κτίριο που μετατράπηκε από τους Τούρκους μετά την κατάληψη της Κρήτης. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρκαδίου και Ουγκώ, κοντά στην πλατεία Ηρώων με το άγαλμα του Αγνωστου Στρατιώτη.


Πύργος Βασιλίσσης, Λιόσια

Ο Πύργος της Βασιλίσσης Αμαλίας είναι βασιλική έπαυλη που κατασκευάστηκε στη θέση ενός παλιού πύργου στην περιοχή των Λιοσίων. Το κτίσμα γοτθικού ρυθμού εγκαινιάζεται το 1854.


Αρχοντικό Ν. Πρασακάκη, Σύρος

Το αρχοντικό του Νικόλαου Πρασακάκη σύμφωνα με την σωζόμενη κτητορική επιγραφή κτίσθηκε μεταξύ 1834 και 1836 την περίοδο που η Σύρος βίωσε μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική πρόοδο. Ο Βαυαρός αρχιτέκτονας του κτιρίου J.ERLACHER φαίνεται πως είναι άριστος γνώστης της οικοδομής διότι χρησιμοποίησε πρώτος θηραική γη στις κατασκευές , στοιχείο που επιβεβαιώνεται από τις αναλύσεις των κονιαμάτων..


Φάρος Μαλέα

Ο πέτρινος φάρος Μαλέα βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου. Κατασκευάστηκε το 1883.


Κουρσουνλού Τζαμί

Το τέμενος Κουρσουνλού Τζαμί γνωστό και ως Σαντιρβάν Τζαμί βρίσκεται στην Δράμα επί των οδών Άρμεν και Αγαμέμνονος, στη συνοικία Ντεμπόι. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά όπως ήταν φυσικό ως χώρος θρησκευτικής λατρείας των μουσουλμάνων, στη συνέχεια ως χώρος προσφύγων (κατά την περίοδο της μικρασιατικής καταστροφής) και αργότερα στέγασε για πολλά χρόνια την εφημερίδα της Δράμας ΘΑΡΡΟΣ.